lördag 25 januari 2014

Jazzvarité

I torsdags skulle vi ha haft en kvällsföreställning men på grund av att det var så få som bokat biljetter till den så ställdes den in/flyttades. Så istället för att jobba kväll jobbade jag dag och spontanköpte mig en biljett till Gunhild Carlings Jazz & Varité show. Tyckte det kändes väldigt vuxen att säga att man skulle gå på Jazzvarité, något som också märktes på plats då större delen av de som var där var 60+.
Men det var samtidigt så sjukt jäkla bra! Ärligt talat så var det bland de bästa saker som jag sett på länge. Jag har inte lyssnat på Carling tidigare utan jag kollade upp det då jag såg affischen. Dels för att det är en väldigt fin affisch och dels för att jag såg att Harlem Hot Shots skulle dansa och jag ville se dem igen. Lyssnade lite på det dagen innan och det är väldigt härlig musik.

Showen var uppdelad i två delar med en halvtimmas paus emellan. Under pausen var det dessutom några av musikerna som stod ute i foajén och spelade medan man väntade, så det blev aldrig någon tråkig väntan som det ibland kan bli om man går på något själv och inte har någon att prata med.
Kvällen bjöd på svängig musik av sjukt skickliga musiker, dans, akrobatik, cyklande med enhjuling på lina, fantastiska mellansnack, spelande på tre trumpeter samtidigt, byten av musikinstrument och mycket mer. Gunhild spelade under kvällen bland annat trumpet, trombon, trummor och harpa. Hon är en sjukt skicklig musiker, precis som de andra och även några av de andra musikerna bytte instrument med varandra vilket var riktigt roligt att se.

Det var helt enkelt väldigt underhållande, lite som jag tänker mig att många kringresande varitéer var förut, med familjer som åkte runt och kunde både spela och utföra akrobatiska eller andra cirkusliknande konster. I bandet så spelar nämligen hennes mamma, pappa och bröder tillsammans med då en massa andra grymma musiker. Så hela deras familj verkar vara en musik och underhållningsfamilj, riktigt kul att se!

Nåja, nu har jag skrivit av mig massor om detta och ändå är det svårt att få fram hur det verkligen var. Lättast är helt enkelt att se det själv, så om du precis som jag gillar 30-40tals jazz- och swingmusik, lindy hopp, skickliga musiker och underhållning på hög nivå så borde ni verkligen dra och se detta!

 Just nu sitter jag på jobbet, har kört en föreställning redan och väntar på den andra som börjar 16. Efter det drar jag hem till mig för att fixa till mig innan några kommer förbi på förtidig födelsedagsfest/fika/kalasfest-grejs. Fyller ju år på tisdag men då jobbar jag så jag får ha ett litet firande ikväll istället.

1 kommentar:

  1. Tack för att du kom och tack för en trevlig pratstund!
    Johan (ljudteknikern)

    SvaraRadera